WSal – export declaratia 112

Pentru crearea declaraţiei 112 trebuie să urmaţi paşii următori:

1. Din meniul „Actiuni” alegeţi „Export declaraţia 112”. Alegeţi folderul în care doriţi să salvaţi declaraţia (implicit folderul bazei de date).

Meniu export declaratia 112

2. Se deschid o succesiune de 4 ferestre în care trebuie să completaţi datele solicitate (pentru asigurări sociale, asigurări de şomaj, asigurări de sănătate şi asigurări pentru concedii medicale). Datele trebuie introduse doar la primul export al declaraţiei, apoi se preiau de la o lună la alta, cu actualizarea sumelor (excepţie este suma bază calcul asigurări şomaj care trebuie introdusă manual în fiecare lună; aceasta o găsiţi pe ultima pagină a centralizatorului statelor de plată, meniul „Rapoarte” -> „Centralizatoare” -> „Venituri”).

Date declaratia CPAS
Date centralizatoare somaj
Date FNUASS
Form CASS

Obs: Dacă declaraţia este rectificativă trebuie să specificaţi acest lucru pe ultima dintre cele 4 ferestre.

3. Se deschide fereastra cu centralizatorul obligaţiilor de plată. Completaţi dacă este cazul sumele care trebuie deduse din aceste obligaţii şi apăsaţi butonul „Generează Declaraţia 112”.

Generare declaraţia 112

4. Programul WSal generează fişierul xml al declaraţiei 112 şi lansează programul DUKIntegrator de validare şi creare format pdf pus la dispoziţie de către ANAF.

DUKIntegrator

5. Validaţi, creaţi pdf şi semnaţi declaraţia.

Obs.:

  • Dacă declararaţia are erori de validare, faceţi corecţiile necesare în programul WSal şi reluaţi exportul de la început (meniul „Actiuni” -> „Export declaraţia 112”).
  • Dacă faceţi corecţii direct în fişierul xml, reluaţi numai de la validarea declaraţiei folosind meniul „Actiuni” -> „Validare – creare PDF decl. 112”.
  • Dacă trebuie să corectaţi doar sumele care trebuie deduse din obligaţii, reluaţi numai de la centralizatorul obligaţiilor de plată folosind meniul „Actiuni” -> „Reexport declaraţia 112”.

După aceste operaţii puteţi lista declaraţia şi o puteţi depune online sau la ghişeu. Fişierul în format xml (de exemplu „Decl112_0116_12345678.xml”), declaraţia în format pdf (de exemplu „Decl112_0116_12345678.pdf”) şi eventualul fişier cu erori de validare (de exemplu „Decl112_0116_12345678.xml.err.txt”) se găsesc în folderul în care aţi ales să salvaţi declaraţia (implicit folderul bazei de date).

Detalii suplimentare despre utilizarea programului WSal găsiţi în manualul acestuia, aflat în folderul în care s-a făcut instalarea (de ex. „C:\Program Files\ProgrameConta\WSal”).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *