WSal – introducere angajat nou

Pentru introducerea unui angajat nou trebuie să urmaţi paşii următori:

1. Din meniul „Fisier” alegeţi „Editare…” (sau daţi click pe iconiţa „folder” din bara de iconiţe). Se deschide o fereastră care conţine 7 tab-uri:

Introducere angajat

– Catalog
– Fisa personala
– Salarizare
– Pontaj
– Deduceri suplimentare
– Vechime
– Concedii medicale

2. În tab-ul „Catalog” creaţi un rand nou (cu tasta „Insert” sau cu săgeată în jos dacă sunteţi pe ultimul rând).

Introducere angajat în catalog

3. Completaţi obligatoriu câmpurile „Unitate”, „Cod personal” (CNP), „Nume”, „Prenume”, „Profesia” şi opţional „Marca”.

4. Salvaţi prin părăsirea rândului (click pe alt rând sau „Enter” la sfârşitul rândului sau săgeată în sus sau jos, etc.) apoi repoziţionaţi-vă pe angajatul respectiv.

5. În tab-ul „Fisa personala” completaţi datele personale ale angajatului. Obligatoriu de completat sunt câmpurile „Judetul” şi „Cod asigurat (CNPAS)” necesare pentru declaraţia 112.

Introducere date personale angajat

Obs.: Câmpul „Cod asigurat (CNPAS)” se completează momentan tot cu CNP-ul angajatului.

6. În tab-ul „Salarizare” completaţi „Norma/zi (ore) din contract”, „Salariul incadrare” şi bifaţi dacă este cazul „Contract cu timp partial”, „Bolnav cronic”, „Prestari servicii”, „NU plateste CPAS” şi „Pensionar”.

Introducere date salarizare angajat

7. În tab-ul „Deduceri suplimentare” completaţi datele persoanelor pe care angajatul le are în întreţinere şi pentru care beneficiază de deducere suplimentară.

Introducere persoane în întreţinere angajat

8. În tab-ul „Vechime” completaţi obligatoriu „Data angajarii” şi daca este cazul categoria de spor de vechime de care beneficiază angajatul.

Introducere vechime angajat

Detalii suplimentare despre utilizarea programului WSal găsiţi în manualul acestuia, aflat în folderul în care s-a făcut instalarea (de ex. „C:\Program Files\ProgrameConta\WSal”).

6 thoughts on “WSal – introducere angajat nou”

 1. Eu nu stiu unde pot vedea toate inregistrarile pe care le-am facut! Nici nu stiu daca am reusit sa fac vreuna!

 2. As dori sa stiu traseul pas cu pas pentru a depune declaratia D112. Eu sunt un utilizator nou si as dori sa stiu de unde incep si unde termin cu detaliile de rigoare! Va multumesc mult!

  1. 1. Configurati programul (articolul „Congigurare WSal”). Trebuie facuta doar o data in prima luna, apoi se preiau de la o luna la alta si eventual se modifica daca sunt modificari legislative (procente, sume, etc.; articolul „WSal – iniţializare lună nouă”).
   2. Se introduc angajatii (articolul „WSal – introducere angajat nou”). Trebuie facuta doar o data in prima luna, apoi se preiau de la o luna la alta si eventual se modifica daca sunt modificari (salariu, tip contract, etc.; articolul „WSal – iniţializare lună nouă”).
   3. Se calculeaza salariile angajatilor (articolul „WSal – procedura de calcul a salariilor”). Trebuie facuta in fiecare luna.
   4. Se genereaza declaratia 112 (articolul „WSal – export declaratia 112”). Trebuie facuta in fiecare luna.

   Unele raspunsuri la problemele pe care le puteti intampina pot fi gasite si pe forum.

 3. Am vazut ca pt. tabul catalog , unitatea nu o pot completa ,iar in rest pot completa doar primul rand si imi spune ca inregistrarea este un duplicat , asta insemnand ca am mai introdus-o , desi nu o vad.

  1. Nu vedeti persoanele introduse fiindca nu completati unitatea. Unitatea trebuie intai definita in partea de configurare (Optiuni -> Configurare baza de date -> Unitati). Vedeti si articolul „Configurare WSal”. Persoanele care nu au unitate sunt considerate plecate (incetat contractul de munca; ele nu se sterg din baza de date ci numai „se ascund” pentru a putea fi reactivate daca se intorc). Daca ati introdus o persoana fara sa completati unitatea o puteti vedea daca apsati in Catalog butonul „Afiseaza plecatii” si sa-i completati unitatea dupa ce ati definit-o in configurare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *