DataBal – introducere documente

Pentru introducerea documentelor în programul DataBal trebuie să urmaţi paşii următori:

1. Selectaţi (dacă este cazul) perioada pentru care doriţi să introduceţi documente, folosind meniul „Documente” opţiunea „Perioada de lucru”.

Alegere perioadă

2. Din meniul „Documente” alegeţi opţiunea „Jurnale” (sau daţi click pe butonul „Jurnale” din bara de butoane). Se va deschide o fereastră care conţine toate jurnalele pe care le-aţi creat şi/sau configurat.

3. Poziţionaţi-vă pe jurnalul în care doriţi să introduceţi documente şi apăsaţi butonul „Editeaza”.

Alegere jurnal

4. În fereastra care se deschide completaţi documentele pe care doriţi să le introduceţi, astfel:

Introducere document
  • în partea de sus a machetei se introduce antetul documentului (număr, dată, client/furnizor, explicaţie, etc.)
  • în partea de jos a machetei se introduc una sau multe operaţiuni aferente documentului (formule contabile, încasări, plăţi, etc.)

Obs.:
– machetele jurnalelor diferă în funcţie de tipul acestora (note, casă, cumpărări, vânzări, etc.), dar principiul de organizare şi introducere date este acelaşi
– în toate machetele de introducere a datelor sub forma de tabele salvarea unui rând se realizează prin părăsirea acestuia (click pe alt rând sau „Enter” la sfârşitul rândului sau săgeată în sus sau jos, etc.)

Detalii suplimentare despre utilizarea programului DataBal găsiţi în manualul acestuia, aflat în folderul în care s-a făcut instalarea (de ex. „C:\Program Files\ProgrameConta\DataBal”).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *